Cine nu are un inginer, să-și angajeze!

inginer

 

Ziua de 14 septembrie a fost decretată, prin hotărâre de guvern, începând cu anul 2000, Ziua Inginerului Român.

Profesia de inginer are o veche tradiție în România. Primul Corp Tehnic din România a fost Corpul Tehnic Român, înființat la 15 iunie 1894. 

Primele încercări de organizare a asociațiilor inginerești sunt, însă, consemnate în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când s-a înființat ”Societatea de Ingineri și Arhitecți” (1876) și au apărut publicațiile ”Inginerul” (1873) și apoi ”Jurnalul Politehnic”.

Cea dintâi societate durabilă a inginerilor, Societatea Politehnică, a fost constituită în anul 1881, la 6 decembrie, în prezența regelui Carol I, cu ocazia inaugurării primei căi ferate Buzău-Marășești, proiectată și realizată în întregime de ingineri români. La 27 mai 1918, în anul Marii Uniri, a fost înființată, la Iași, Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR). Cele două asociații și-au desfășurat activitatea în paralel, până în 1949, când au fuzionat, sub denumirea de Asociația Științifică a Tehnicienilor, notează site-ul http://www.agir.ro, cunoscută, ulterior, și sub denumirile de Asociația Științifică a Inginerilor și Tehnicienilor (1951-1962) și Consiliul Național al Inginerilor și Tehnicienilor, până în decembrie 1989. Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) a reapărut pe scena societății civile românești după decembrie 1989, fiind legal recunoscută pe data de 13 ianuarie 1990.                                                                                                         Sursa: agerpres.ro

 

Dar ce este un inginer? La ce ne folosește ingineria? 

 

Concluzia: Cine nu are un inginer, să-și angajeze unul ! 

 

 

Noi urăm tuturor inginerilor români, dar nu numai, un ingineric “LA MULȚI ANI”!

 

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *