Ascultă-ți creierul, are atâtea să-ți spună! – ep. 2

DATA_ART_2438430

Sigur ați observat că de-a lungul unei zile, în unele momente din zi dați mai mult randament făcând activități creative și în alte intervale orare, sunteți mai eficienți realizând operațiuni logice, matematice sau pur și simplu organizând lucruri, oameni.

Nimic nu este întâmplător, toate aceste lucruri având explicații științifice. Totul depinde de cum este setat creierul uman să funcționeze, nu doar de nivelul energiei sau fluctuațiile de stare. Studiile de specialitate arată că în funcție de momentul zilei în care ne aflăm, putem să lucrăm mai eficient, să fim mai creativi sau să avem parte de momente de intimitate cu cei dragi.

Din infograficul de mai jos, puteți afla cum puteți să vă modificați programul, astfel încât orice activitate pe care o întreprindeți să fie cât mai eficientă și productivă:

creierul - www.screenis.com

Încearcați să țineți cont de acest program  al creierului uman și stabiliți-vă agenda zilnică astfel încât să aveți parte de randament maxim pe tot parcursul unei zile. Chiar dacă e posibil să dureze o perioada până vă acomodați cu noul program, în timp veți simți beneficiile unui program stabilit în conformitate cu funcționarea cerebrală.

Și pentru că tocmai ați intrat în intervalul de relaxare, noi vă propunem sa vă odihniți activ, urmărind un filmuleț despre creierul uman în cifre:

 

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *