Recrutare modernă

cropped-Mobile.jpg

Cu siguranță provocările în 2016 și anii ce vin pentru piața muncii sunt recrutarea de specialiști bine pregătiți, descoperirea de tinere talente și atragerea de candidați cu potențial mare de dezvoltare.

Fie că ești un recruiter independent, fie că ești o companie mică sau medie și indiferent de nevoile de recrutare, cu siguranță tehnologia iți poate veni în ajutor.

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, un rol tot mai important în procesul de angajare îl are modul in care companiile și recruiterii ajung la candidați. Prin urmare, câștigă cine ia initiațiva.

Soluțiile de recrutare cele mai cunoscute și folosite sunt: site-urile de specialitate, platformele online de recrutare și de Video Recrutare (vezi www.screenis.com) site-ul personal,  rețelele sociale, târgurile de job-uri, softurile de recrutare și sistemele de management al aplicațiilor. Cu atât de multe instrumente la îndemână, s-ar putea să pară puțin complicat.

Cu siguranță că toate aceste instrumente digitale nu vor înlocui niciodată pe deplin instinctul uman necesar pentru identificarea candidaților potriviți, dar utilizarea ultimelor tehnologii în domeniu, cu certitudine că ar putea fi cel mai mare avantaj al unui recrutor. Felul în care va ști să profite de noile instrumente și resurse online îi va permite să vadă “dincolo” de CV și să ajungă mai repede la “candidatul potrivit”, precum și să economisească timp, energie și, nu în ultimul rând, bani.

Te invitam sa vizionezi un Demo:

 

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *